Translate

Candida-kur


Candida er en svamp, der er naturligt til stede i tarmsystemet, men den kan blive et problem, hvis den kommer i overvækst. Det kan ske, hvis den naturlige balance af tarmbakterier bliver ødelagt, f.eks. af en anti-biotikakur. Det kan få Candida-svampen til at vokse uhæmmet, så man ikke får tilstrækkeligt udbytte af hverken sin mad eller sine kosttilskud.

Mange mennesker har en Candida-ubalance uden at vide det.
På helsenyt.dk kan du finde en beskrivelse af de symptomer, der optræder, hvis man har overvækst af Candida-svampen. På sundhedsguiden.dk kan du finde test-metoder, der kan påvise, om du har en Candida-ubalance.
Hvis du har, vil det være en god idé at gennemgå en Candida-kur, før du for alvor tager fat på kosttilskud - ellers bliver en stor del af tilskuddene populært sagt "spist op" af Candida-svampen, uden at organismen får glæde af dem.
Det kan gøres meget enkelt ved hjælp af Citridal-dråber. Citridal-dråber er en ekstrakt af grapefrugtkerner – tag 10-15 dråber i et glas vand på tom mave hver morgen i tre uger. Kan eventuelt trappes op over nogle uger. Se også Helsenyt's Citridal-kur mod Candida.
Citridal er også godt som mundskyl til dagligt brug.