Translate

Skal jeg sige ja til en penicillin-kur?

Der skrives meget negativt om penicillin, men generelt må jeg sige, at hvis tandlægen anbefaler en såkaldt ”penicillinkur” mod en fremskreden paradentose, så er der sandsynligvis grund til at tage imod den – også selv om du normalt ikke tager medicin. Det mener jeg af to grunde:

1. For det første må man erkende, at en penicillinkur kan være meget effektiv, når det handler om at stoppe en paradentose her og nu. Det er en skrap symptombehandling, i den forstand, at den svækker det naturlige immunforsvar og ikke giver nogen garantier for, at paradentosen ikke blusser op igen senere. Men at opbygge et stærkt immunforsvar tager tid, og hvis dine tænder er i farezonen, har du ikke tid til at vente på, at de mere naturlige remedier skal gøre deres virkning. Du har brug for noget, der kan stoppe processen med det samme. Og det kan en penicillinkur i langt de fleste tilfælde. Og det vil give dig den nødvendige ro til at påbegynde den månedlange proces, som det er at gøre dit immunforsvar permanent stærkere.

2. De bivirkninger, som en penicillinkur uvægerligt medfører, kan mindskes eller helt undgås, hvis du med det samme sætter ind med opbyggende stoffer. Kuren vil ødelægge tarmfloraen, og den vil svække dit naturlige immunforsvar, men det er der råd for. Brug f.eks. de remedier, jeg anbefaler til sidst i denne artikel.

Vær opmærksom på, at en ”penicillinkur” normalt skal være en kombinationskur, hvor penicillin ikke kan stå alene. Penicillinet skal kombineres med et præparat, typisk metronidazol, som er i stand til at bekæmpe de anaerobe bakterier. Det er bakterier, som kan leve uden ilt, og de befinder sig dybt nede i tandlommerne på utilgængelige steder, og det er først og fremmest dem, som sådan en kur er god til at få udryddet. Der findes i dag visse bredspektrede penicillintyper, som Imadrax, der også virker mod visse typer af anaerobe bakterier. Men hvis der gives et smalspektret penicillin, som f.eks. Vepicombin eller Pancillin, skal det suppleres med noget, der virker anaerobt, som f.eks. metronidazol. Når jeg fremhæver dette, er det bl.a. fordi, jeg har været ude for en tandlæge, som kun ordinerede et smalspektret penicillin, hvorefter den praktiserende læge efterfølgende måtte udskrive en recept på metronidazol for at rette fejlen!
Hvis du er nødt til at tage en penicillinkur, så kan jeg anbefale, at du gør følgende for at mindske bivirkningerne:
Under kuren:
Mælkesyrebakterier, f.eks. Symbioflor, maksimum dosis. Det er dels, fordi mange får diarre og andre maveproblemer under en penicillinkur, og dels for at modvirke at penicillinen udrydder tarmens gavnlige bakterier.
C-vitamin, gerne højdosis, fordi kroppens behov ved betændelsestilstande er forøget.
- og bagefter skal du i gang med at opbygge det svækkede immunforsvar.
Efter kuren:
Fortsæt med Symbioflor i nogle måneder og tilsæt:
Citridal-dråber – fordi en penicillinkur giver candida-svampen alt for gode vækstmuligheder og Citridal modvirker en skadelig udbredelse af candida-svamp. 10 dråber i vand på tom mave om morgenen.
MSM – for udrensning af affaldsstoffer fra bakterierne og rester af penicillin i kroppen. Mindst 1 g 3 gange daglig.
Immolina – til at styrke immunforsvaret
Urte-Pensil – til at styrke immunforsvaret.
Desuden C-vitamin og de andre kosttilskud, som styrker immunforsvaret. Citridal, Symbioflor, Immolina og Urte-Pensil er den specifikke del, som man tager i nogle måneder for at sikre sig, at infektionen ikke vender tilbage – eller at man får nye infektioner andre steder, fordi immunforsvaret er svækket. De øvrige kosttilskud fortsætter man med for en længerevarende permanent opbygning af immunforsvaret. Desuden kan der være en fordel i at tage leverstyrkende midler som f.eks. Hepa-form, fordi alle giftstoffer – som penicillin f.eks. – skal udskilles over leveren.
Se i øvrigt siden om at styrke immunforsvaret.