Translate

Der er forskel på tandlæger

Skal tanden trækkes ud eller kan den reddes?
Er laserbehandling bedre?
Kan knoglen gendannes?
Det er nogle af de punkter, som vil blive uddybet i denne sektion - og som tandlæger vil svare forskelligt på. Det er vigtigt at være klar over, at ingen, heller ikke tandlæger,

sidder inde med den endelige sandhed. Man skal derfor ikke altid tro på alt, hvad ens tandlæge siger. Hvis han siger, tanden skal ud, vil en anden tandlæge måske mene, den kan reddes. Det vigtigste er at finde en tandlæge, man har tillid til - evt. afprøve flere tandlæger eller få flere tandlægers vurdering af en situation. En tandlæge skal som udgangspunkt ønske, at du beholder dine tænder og kæmpe for det, som var det hans egne! Tandlæger som straks taler om implantater første gang man kommer, må man gå ud fra, går mere op i at lave implantater end at bevare folks egne tænder, så det er nok også det, de er bedst til!
Tag gerne en ven, kone, kæreste med til konsultationer hos tandlægen! Det er måske lidt usædvanligt endnu, men det vinder dog mere og mere indpas ved lægebesøg og den slags. Det kan være en uvurderlig fordel, at I er to til at høre, hvad tandlægen siger - især hvis det er dårlige nyheder, så hører man ofte kun det første og ikke resten, fordi man er gået i chok! Desuden er din ledsager måske bedre til at vurdere, om tandlægen taler ned til dig og giver dig skyldfølelse, hvilket bør betyde, at du finder en anden!