Translate

Forskning: Grapefrugt kan give sundere tandkød på to uger


En undersøgelse foretaget ved Friedrich Schiller Universitetet i Tyskland viser, at tandkødet forbedres markant i løbet af kun to uger, hvis man spiser to grapefrugter om dagen.
Undersøgelsen byggede på 58 patienter med kronisk paradentose,
og desuden blev der lavet en kontrolgruppe på 22 raske.
Ved undersøgelsens start blev alle deltagere undersøgt for tandkødets tilstand bl.a. med hensyn til graden af blødning og niveauet af C-vitamin.
De paradentoseramte blev delt i to grupper, hvor kun den ene spiste to grapefrugter om dagen i to uger. De samme undersøgelser blev gentaget efter to uger.
Det viste sig fra begyndelsen at alle med paradentose havde et lavere indhold af c-vitamin end de raske - og rygere havde lavere nivau end ikke-rygere. Ved undersøgelsen efter to uger var niveauet af c-vitamin steget markant for de, som spiste grapefrugter - og deres tandkød viste mindre blødningstendens.
Undersøgelsen tyder på, at mennesker med paradentose har et lavere niveau af c-vitamin og derfor kan behøve større doser end raske - rygere også større doser end ikke-rygere. Grapefrugt blev brugt, fordi det er en rig kilde til C-vitamin - og i undersøgelsen viste resultatet sig meget hurtigt.
Læs mere her om betydningen af c-vitamin.
Link til undersøgelsen.