Translate

Kosttilskud og paradentose


Der er efterhånden en hel del forskning i forskellige kosttilskuds virkning på paradentose, og på den måde er der i dag mange muligheder for ting, man selv kan gøre for at bekæmpe paradentose også indefra, så at sige.
Kosttilskud er ikke medicin, som f.eks. penicillin. Penicillin slår bakterierne ihjel
– hvis det er den rigtige type til de pågældende bakterier – og dermed færdig. Kosttilskud virker mere ved at styrke kroppens opbyggende og gendannende funktioner, hvilket betyder, at de ofte kræver længere tid, før man kan mærke en virkning. Giv dem derfor helst et halvt år, før du bedømmer, om de har hjulpet dig.
Men der er så også andre gode bivirkninger af kosttilskud.
Hvis du har fået den nedslående diagnose ”paradentose”, så har du sikkert også fået den endnu mere nedslående besked, at paradentose øger din risiko for at få en lang række farlige sygdomme og helbredsproblemer.
Det gode ved de fleste af de kosttilskud, som har vist sig at have en gavnlig virkning på paradentose, er, at de også hjælper på eller forebygger nogle af de andre ting, du kunne risikere at komme til at lide af.
Vær opmærksom på, at det kan være nødvendigt først at genoprette den naturlige balance i fordøjelsessystemet for at få det fulde udbytte af de kosttilskud, man tager. Det gælder ikke mindst Candida-svampen, der kan berøve dig næringen fra både mad og kosttilskud. Se indlægget om Candida-kur.